Nyári virágok szárazon:)

Most, hogy tombol a nyár, gondoljunk az őszre is, és szárítsunk virágokat! Biztosan mindenki, próbálkozott már vele gyerekkorában, emlékszem a nádra amit olyan boldogan vittem haza, vagy egy falevélre, amit egy romantikus fiatalembertől kaptam. Elnézve a kínálatot, arra gondoltam, milyen jó kis alapanyag lesz belőle, ha visszatér az ősz és a tél.

DSC_0244

Bevallom, gondban voltam, amikor választanom kellett, a nyár virágai közül. Jelen pillanatban, kert nélkül vagyunk, megint sajnos. Tavasszal még a tulipánok, nárciszok kompenzáltak, a falatnyi erkélyen, de a nyár, már nem ilyen kegyes. Hiányzik, kiülni egy a kertbe egy pohár borral, csillagokat nézegetni, sütögetni, megöntözni, megsimogatni a virágokat!

Képkivtuliágás
DSC_0044

Az elmúlt évben, a parasztházak virágaival próbálkoztunk, ahogy a képen is látható, többféle magot kevertek össze, a színvilága pedig elképesztő. Azóta imádom a kék búzavirágot!

DSC_0327

Nálam a nyár, a pipaccsal kezdődik és végződik. Nagyon szeretem. Az egyik legszebb és legtörékenyebb virág, mégis reményt és erőt ad. Sikerült már, sajátot is életre hívni.

DSC_0043(1)

A következő kedvencem, melyet nagyon szeretek csipkedni, a petúnia. Illata és a nyári esték, kéz a kézben járnak.

DSC_0010

Bár, ha már az illatnál tartunk, anyukám kedvenc virága, melyet mindig az ablakunk alá ültetett, az estike. Ha még nem próbáltátok ki, akkor feltétlenül, tudom furán hangzik mikor azt mondom, ez a virág bizony csúnya, de az illata. A virága, amely csak este nyílik ki, szép, de összhatásban, megköveznének érte, ha azt mondanám, hogy ez igen.

estike

Folytathatnám a sort, mit és miért: árvácska, őszirózsa, margaréta, ázsiai boglárka, gerbera, dália, szegfű, krizantém, szellőrózsa és a sor végtelen.

De, gyorsan vissza a szárításhoz: én a jól bevált könyves verziót választottam, fogtam egy selyempapírt, és beleraktam egy könyvbe, – hogy milyen virágokat használtok, rátok van bízva, én amit éppen találtam, és szembejött – majd, még jó sok könyvet pakoltam rá, nehezéknek.

20170704_122740
Képkivszarágás
The house that Lars built

Néhány jó tanács:

  • Frissen szedjétek a virágokat, de vigyázat ne reggel, amikor még harmat lehet rajta.
  • A virágokat a teljes virágnyílás előtt szedjétek le, lehetőleg minél hosszabb szárral.
  • Egy hét után érdemes a papírt kicserélni.

Ha szeretnétek vasalóval vagy mikrohullámú sütővel elérni ugyanezt, a fenti linkre kattintva, megtehetitek! Nekem ez a módszer a legszimpatikusabb!

És, hogy mire használhatjuk a szárított virágainkat, jövőre visszatérünk rá! Addig is jó gyűjtögetést és szárítást!!

Ha van kedvetek, legyetek tagjai a csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut és sok jó ötlettel várok mindenkit.

Kreatív napokat kívánok mindenkinek!


3 gondolat “Nyári virágok szárazon:)” bejegyzéshez

Hozzászólás