Vörösáfonyás csokoládé parfé

Késő nyári desszert, arra az esetre ha már unjátok a fagyit, próbáljátok ki ezt a csokoládés parfét.

This slideshow requires JavaScript.

 

Hozzávalók:

2 tojássárgája

4 evőkanál cukor

2,5 dl tej

10 dkg étcsokoládé 70%

3dl tejszín

20 dkg amaretto keksz

aszalt vörös áfonya

A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, hozzáöntsük a tejet, és lassan, folyamatos kevergetéssel besűrítjük. Forrnia nem szabad! Hozzátesszük az étcsokoládét, majd kihűtjük. A felvert tejszínhabot a kihűlt krémhez adjuk. Egy őzgerincforma aljába kanalazzuk a krém egy részét, beletesszük a kekszet, én tettem bele vörös áfonyát is, majd egy újabb réteg, ugyanígy.Tegyük mélyhűtőbe 5-6 órára. Tálalás előtt 10 perccel vegyük ki, aztán lehet szelni. Jó étvágyat!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s