Vörösáfonyás csokoládé parfé

Késő nyári desszert, arra az esetre ha már unjátok a fagyit, próbáljátok ki ezt a csokoládés parfét.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hozzávalók:

2 tojássárgája

4 evőkanál cukor

2,5 dl tej

10 dkg étcsokoládé 70%

3dl tejszín

20 dkg amaretto keksz

aszalt vörös áfonya

A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, hozzáöntsük a tejet, és lassan, folyamatos kevergetéssel besűrítjük. Forrnia nem szabad! Hozzátesszük az étcsokoládét, majd kihűtjük. A felvert tejszínhabot a kihűlt krémhez adjuk. Egy őzgerincforma aljába kanalazzuk a krém egy részét, beletesszük a kekszet, én tettem bele vörös áfonyát is, majd egy újabb réteg, ugyanígy.Tegyük mélyhűtőbe 5-6 órára. Tálalás előtt 10 perccel vegyük ki, aztán lehet szelni. Jó étvágyat!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s